Man vänjer sig snabbt!

Jag är en riktig vanemänniska och gillar att ha rutiner, iaf till en viss gräns. Jag måste ha utrymme för lite frihet och spontanitet, men har jag inga rutiner så blir jag galen! 
 
Jag tycker dock att det är häftigt hur snabbt man vänjer sig vid saker oavsett vad det är. Som nu att bo hemma hos mamma, det kändes jättekonstigt till en början, men en månad senare så känns det helt naturligt. Samma sak med att inte bo tillsammans med min sambo! I början var det jättejobbigt varje kväll man skulle gå och lägga sig, man saknade vardagliga saker jättemycket. Det gör jag fortfarande men inte hela tiden. Dock innebär det inte att jag inte längtar tills vi får gå och handla ihop, laga mat tillsammans med mera. 
 
Jag försöker ta tillvara på det jag har just nu. Jag njuter av tiden med min familj, samtidigt som jag njuter av att jag och Johan kan hitta på saker ihop utan att jag är helt slut och har ont i hela kroppen. 
Jag saknar min vardag som består av träning och dans, men med inte så mycket tid för annat, men jag känner samtidigt att tiden som jag har nu, med jobb, träning på mina villkor och en hel del fritid är rätt skönt! Det betyder inte att jag vill ha bort något av det utan snarare att jag njuter av den tiden jag har just nu. 
 
Man utvecklas ju en del under åren och ibland kan man hela tiden vilja sträva framåt och någon annanstans, men man får ju inte glömma att njuta av det man har just nu och där man är! I dansen är jag van vid att aldrig vara nöjd och hela tiden sträva framåt, men i mitt privataliv försöker jag uppskatta vart jag är nu! 
 
Lite reflektion såhär en söndagkväll!
 
 

En riktig ta tag i vecka!

Den här veckan har jag gjort en hel del som jag har tänkt göra under en längre tid! 
Små saker, men som jag ändå inte riktigt kan släppa förrän dom är gjorda! 
En av de sakerna är att boka tid hos optikern för att skaffa linser! Något jag pratat om att göra i 3 års tid! Jag prövade en gång, men då var jag så allergisk och hade ett riktigt dåligt immunförsvar så var konstant krasslig så kunde inte riktigt ge det en chans. 
 
Så imorgon är det dags för det! Skönt ska det bli, bara hoppas att jag hittar något som funkar! Jag som bara använder mina glasögon hemma i soffan nästan fast jag skulle behöva dem betydligt oftare! 
 
Men är det bara jag som tycker att det är lite jobbigt att gå till optikern? Tycker det är så pinsamt när man får chansa vilken bokstav det är och dom frågar igen vilken samma bokstav är.. Det får mig att känna mig som en liten flicka som går till skolsköterskan för att kolla synen och hon snäste åt en om man hade ett fel.. Töntigt jag vet, men nervös det kommer jag vara! 
 
Jag tycker att glasögon är snyggt på alla andra, men kan inte riktigt trivas i det själv än.. Trots att jag haft mina i 4 eller 5 år! Försökte hitta en bild där jag har dom på mig, det finns ingen! Tar alltid av mig dom när det ska fotas! 
En gammal bild som inte har något med inlägget att göra, men tycker ljuset gör att den är rätt fin! 
(Jaa för er som inte sett det förut, jag har varit blond, under lång tid och många gånger haha)

Shopping och motivation kan det höra ihop?

Jag blir alltid så mycket mer motiverad till träning när jag har nya kläder. Det är kanske logiskt tänker ni, men jag menar inte bara nya träningskläder utan även om jag handlat vanliga kläder så blir det roligare att träna.. 
 
Det kanske ska bli mitt nya belöningssystem? På en studentbudget? Inte genomförbart. Nu för att hålla igång kanske det funkar men sen i höst när skolan börjar så är det ju träning 6-8 timmar om dagen som gäller så undra vad jag ska hitta på för något extra att unna mig då och då ;) God mat, nya spännande mellanmål och hembakat bröd tänker jag nu, det kommer alldeles säkert bli en godisbit på vägen hem mer än en gång också. 
 
Är det någon av er som har några supertips att ge när det kommer till träningsmotivation? Just nu är jag inne i en period när det går av sig självt, men det går ju över också haha
 
Idag då, Idag har jag varit ute och sprungit en sväng, gått en sväng och gjort lite styrka här hemma, med kroppsvikt och pilatesboll! Märktes att mina baksidalår inte är riktigt vana vid träning för tillfället då vanliga bäckenlyft samt "grodlyft" (vet ej vad de egentligen heter men man kallar positionen för grodan i stretchingsyfte iaf) gav mig kramp på bara ett par repetitioner! 
 
Bjuder på en spexbild från kryssningen vi var på för ett par helger sedan! 
   
De fina "svärföräldrarna"! 
 
Bakade en citronkladdkaka som blev helt gudomlig igår! Den bjöds det på idag när min pojkvän och hans föräldrar kom hit för en fika samt lite fotbollstittande! Väldigt trevligt var det! 
 
Så där har ni min dag hittills. Snart dags att laga lite mat och matlåda, sen lägger jag mig nog i soffan en stund och tittar på lite serier! 
 
Hoppas ni haft en trevlig helg! 
 
 

Sommaren med träning

Jag brukar vara en allt eller inget människa! Dock har jag på senare år lärt mig att allt är bättre i lagom mängd!

Så den här sommaren har jag försökt hitta en balans mellan alla "måsten" och det andra!

Jag kan bli stressad även om jag gör enbart saker jag tycker är roliga! Jag har en tendens att hitta på hur
Mycket som helst och gå från en sak till en annan! Då hinner jag aldrig stanna upp och bara njuta och vara!

Så mitt mål har varit att hålla igång med träningen, men på en nivå så att det fortfarande är roligt! Jag har varit ute och sprungit och gjort styrka hemma.
Trots det kan jag ibland känna stressen över att stretcha och hålla igång dansmusklerna! Då har jag ändå tränat mer än någon annan sommar och nästan hela sommaren!

Men skulle jag göra allt på en gång skulle jag gå sönder! Så trots en stress över att jag ska hinna med massor, ta vara på tiden med alla så mycket som möjligt så är jag rätt stolt över mig själv!

Jag har trots allt lärt mig att lyssna på mig själv och min kropp bättre än för ett par år sedan! Å då har jag ändå pushat mig och uppnått mitt mål för sommaren! Igår gjorde jag det igen! Jag sprang en mil!! Så nu ska jag ge mig lite cred för det och inte bara tänka på vad jag också borde ha gjort! Man måste ju hinna landa och uppskatta det man gör också!

Man måste våga ge sig själv en klapp på axeln ibland också!


Helg igen!

Snart har jag Bara 2 helger kvar i lkpg!
Jag längtar till Uppsala samtidigt som jag vill ta med mig familj och vänner dit!

Så njuter av spontaniteten jag kan ha här! Ska nu ner till stan och möta en av mina äldsta och bästa vänner Bella! En sväng på stan och kika, lunch å sådär! Jag klagar inte!

Bjuder på en somrig bild från när Jag, Johan och Bella var och badade i måndags! Så mysigt!

I'm out!


Lördag kväll.

Hade en av de trevligaste kvällarna på länge i lördags! En klippa, lite cider, vindruvor och lite snacks och en bästa vän med bra samtal på det!

Min kära far kom förbi en sväng med och bidrog till diskussion och bara var, superhärligt!

En riktigt fin kväll med kvalitetstid på hög nivå!

Här kommer lite bilder:


Kaos!

Har haft en riktig kaosdag på jobbet idag! Vi stressade som as hela dagen, men hellre för mycket att göra än för lite!

Jag har dock förstått att jag måste stressa ner lite på fritiden för att orka! Jag gör verkligen bara roliga saker, nästan iaf, men det tar på krafterna att flänga runt!

Igår hade vi en trevlig grillkväll och idag har jag och ett par vänner återupplevt gamla minnen inför ett projekt i höst! Mer om det sen!

Nu blir det fotboll i soffan efter en välbehövlig dusch!

I'm out!


Glass!!

Har haft en underbar dag! Har varit i Söderköping på smultronstället med delar av Familjen! Supermysigt!
Sol och varmt och bara umgås!

Gårdagen var också härlig med grillning hemma hos min äldsta syster med familj och min kära sambo!

Njuter just nu så inte Mycket träning på senaste men lite vila Behöver man! Ska försöka hinna slappna av lite på riktigt innan det drar igång, samtidigt vill man passa på att träffa alla å göra saker när man kan!

Hoppas ni har en skön sommar!


Underbara sommardagar!

Åh nu känna det som sommar igen! Nästan 30 grader ute under dagen är ju superhärligt! Iaf när man är ledig och inte behöver göra så mycket!

Helgen i Uppsala har varit toppen! I fredags kollade vi på animerad film och bara var, igår åkte jag till Sthlm och mötte fina vänner! Cicci, Nicole och Antonia! Hängde i en park och bara umgicks! Sedan blev det middag och film hemma igen!

Idag har vi bara degat, gick en liten promenad runt ån i Uppsala och åt glass!

Underbart att få bo i shorts och linne! :)


Tråkiga jag!

Är lite dålig på att uppdatera! Roligare när det händer något speciellt, i veckorna är det ju lite samma sak.

Jobbar, tränar lite, träffar kompisar och familj. Det är absolut inte tråkigt, men inte så kul att skriva samma sak varje dag, plus att jag har fullt upp med att njuta av tiden med alla!

Men jag har det bra! I helgen åker vi till Uppsala och träffar kompisar och bara är lediga! Ska hem till vår fina lägenhet!

Allt för mig!


Forts. Helgen

I lördags åkte jag på kryssning med min pojkvän, hans mamma och pappa, hans syster och hennes pojkvän!
Vi åkte en 24h kryssning med Cinderella!

De hade riktigt bra mat! Vi åt trerättersmiddag på lördagen och jag hade kunnat rulla därifrån! Jag säger bara efterrättsbuffe! Mums!

Sedan dansade vi och umgicks, väldigt kul att få umgås allihopa, det händer inte så ofta!

Mötte även en klasskompis som jobbar på båten! Sprang på henne på väg till middagen!

Kom hem väldigt trött efter lite sömn, men på väldigt bra humör! :)


Helgen!

Har haft en helt underbar helg!
I fredags kom min mellanstorasyster och hennes dotter till mamma! Vi gick ut och åt, lekte, myste i soffan och spelade spel! De sov över här så fick vakna upp bredvid dom! Så härligt!

De bor ju en bit utanför stan så det är ju inte så lätt att träffa dom så det var så härligt så! :)

Bild:Savannah, jag och min fina mamma!


RSS 2.0