Dansare vs. icke dansare

Okej ska försöka förklara detta utan att låta för flummig (något som många utanför kulturbranschen tycker att vi dansare och kulturmänniskor är).
 
Jaa oftast kan man se en dansare på avstånd, på sättet de går (oftast med rätt bra hållning, upprätt och sen går vi oftast med hela kroppen och kanske studsar fram lite mer än andra)
 
Man kan oftast också se det på dem lite för "unga" klädvalen - jaa vi vägrar bli äldre! Många har många färger tillsammans, många olika mönster, turkosa läppar är inte heller ovanligt, många stilar i en och så en ryggsäck på det!
 
Å jaa såklart, spelas det musik kan vi inte bara sätta den ena foten framför den andra utan att digga med till musiken (även om vi inte alltid själva är medvetna om det) ;)
 
Å jaa just får ju inte glömma den knutna skjortan runt höfterna!
 
Å jaa vi dansar även på offentliga platser, att vänta bussen är ju slöseri av tid, så varför inte passa på att komma på en ny koreografi när man ändå har musiken i öronen och inget speciellt att göra (kanske underligt för de runt omkring som tror man är lite galen, det är vi oftast också ;))
 
Vi är rätt odramatiska när det kommer till kroppen. De flesta skulle nog bli rätt chockade om de fick se en klass av dansare eller rep inför en produktion. Vi är närgågna och har inget problem med att ta på varandra även om vi knappt känner varandra (å nej det har ingenting med att vi vill gå hem med den personen, vi är bara väldigt öppna och vana vid att kroppen är ett redskap.)
 
Även när jag hälsar på nya människor så tar jag på dem, kanske lägger en hand på armen när jag säger hej eller liknande, vilket många tycker är obehagligt har jag märkt.
Å nu säger jag vi, och menar inte att det finns ett generellt vi och dem tänk, utan ta detta med en nypa salt!
 
Kommer ni på mer saker?
 
 
 
 I'm out!

Dag 2 på terminen!

Jaa, då sitter jag på tåget från Stockholm till Uppsala för att jobba!
 
Ska köra 4 klasser idag, 2 med barn och 2 med vuxna, ska bli riktigt roligt! Känner mig på något sätt mest som mig själv med mjukisbyxor, sneakers och tofs på huvudet ;P Kanske för att jag dansat i 15 år och alltså spenderat mest tid klädd just så. Dock märker jag nu att det är så skönt att kunna klä på sig vanliga vardagskläder emellanåt också, till skillnad från när jag gick Balettakademien och man såg ut som ett vrak hela tiden!
 
Att sminka sig är ju också en rätt bra grej för att slippa städa om inte annat ;) Som idag!
 
 
Borde nästan göra en före och efter-bild, en innan jobbet och en efter ;) Skillnaden är nog rätt tydlig. ;P
 
 
Ska iaf köra 4 streetklasser idag på Uppsala Danscenter! Det var ju det jag själv började att dansa så känns lite extra kul! :) Tänkte pumpa på med lite Michael jackson musik för de yngre, det brukar alltid uppskattas!
 
I'm out!
 

Veckan som gått!

Shit vilken vecka! Jobbade Måndag sedan tisdag hade jag fotografering för Uppsala Danscenter samt dansbilder i Uppsala och fick sedan besök av Madeleine en vän från Åland som kom till Sthlm!
 
Photoshoot för Uppsala Danscenter!
Madeleine och jag jobbade på samma båt Viking lines M/S Rosella i sommar! Har fått så många fina vänner tack vare det sommarjobbet, sjukt kul! :)
 
Madde och jag käkade och bara hängde innan det blev utgång med ett härligt gäng i Sthlm, för att sen skulle jag hänga med över till Åland för att hälsa på lite fler härliga typer där! Det var ju bara den detaljen att vi försov, å sen när vi kom på så gick inte båten pga storm och vi kunde inte gå av så blev sittandes där å båten i 10 timmar..
 
Åland var iaf trevligt och när jag kom hem hade jag 1 timme på mig att packa om innan tåget gick mot Köpenhamn för att hälsa på min bästa Regitze som bor där! (Inte riktigt planen från början, men så blev det ju)
 
Regitze och jag träffades när vi arbetade tillsammans i musikalen "My Fair Lady" på Aarhus teater i Danmark, å hon är som en syster för mig! Världens bästa! <3
'
I Köpenhamn blev det middag på ett nyöppnat ställe KOA så sjukt gott, och sen lite cocktails och häng! Å dagen efter spenderade vi med lite shopping å ett rätt speciellt besök på Joe and the juice (en histora som förtjänar ett eget inlägg) ;)
 
Sen kom jag hem till sthlm igår vid 22 och skulle iväg och jobba idag så snart är jag i behov en dag där jag bara är! Men är så glad för alla fina människor omkring mig som ger så mkt energi och glädje!  <3
 
En helt fantastisk vecka helt enkelt!
 
I'm out!
 
 
 
 
 

Terminen är igång!

Idag är första officiella dagen jag kör igång med undervisning inför hösten (även om det tidigare varit prova på med mera).
 
Har haft 2 klasser nu med barn på ett nytt ställe som jag precis börjat på och ska ha 2 till idag, en med barn och en med vuxna! :) Det är lite olika stilar, show/street med barnen och en street med vuxna idag!
 
Sedan undervisar jag måndag,tisdag, onsdag också på Uppsala Danscenter, där jag även tidigare varit!
 
Så kul att få komma igång och undervisa, men tycker alltid första gången är lite svår eftersom man inte vet hur gruppens dynamik är och vilka nivåer alla ligger på och så vidare, men efter det är det mycket lättare att göra en planering för hur man ska lägga upp terminen så man kan ha lite mer framförhållning med material och sådant.
 
Jag har ju undervisat länge, men just nu är det så många olika stilar och åldrar så har varit en utmaing och jag har varit tvungen att börja förbereda i tid för att få koll på allting!
 
Lite trött, haft en sjukt händelserik vecka med besök i både Finland och Danmark med mera, så lite trött, men oerhört taggad! :) 
 
Mer om helgen kommer snart!
 
I'm out!
 

Nystart!

Åh herregud vad mycket som hänt sen sist! Känner mig som en helt ny människa sen sist jag skrev. Så kände nu att jag vill försöka skriva av mig lite om det lite i taget!
 
MEN vad händer just nu då? Jag undervisar cirka 10 klasser i veckan om inte mer den här terminen så mycket koreograferande och planerande, men vet ni vad? Jag är så glad att få undervisa en hel del!
 
Allt från barn till vuxna å alla möjliga stilar! Så mina dagar fylls av dans, för min egen del och som instruktör!
 
Hela sommaren har jag jobbat på Viking lines M/S rosella och undervisat! Ett helt underbart sommarjobb där man får möta många söta barn och ungdomar! Träffat många härliga kollegor där också som nu blivit vänner!
 
Älskar att möta nya människor och så skönt att ha tid och energi till det! När jag gick yrkeslinjen för dansare på Balettakademien så var jag så slutkörd att man inte hade någon energi över till något när man gick hem. Orkade knappt med mig själv och ännu mindre min dåvarande sambo.
 
För att ge er ett litet hum om hur en dag med undervisning kan se ut kommer här min lördag i helgen som var:
 
Möhippa 50 minuter med ett stort gäng laddade tjejer/kvinnor, 4 barnklasser mellan 5-12 år och sen en möhippa med 15 väldigt glada kvinnor!
Älskar det, men kan säga att jag var helt slut sen efteråt, man får sjukt mycket tillbaka utav att undervisa men det innebär ju också att man måste ge väldigt mycket hela tiden också!
 
Älskar dans!
 
Så pepp på vad den här hösten har att erbjuda! Nu kör vi!
 
I'm out!
 
 

RSS 2.0