Halloween!

Jag själv har aldrig varit något större fan av att fira Halloween alls. Inte heller maskerader eller liknande då jag inte är den mest kreativa människa på det sättet. Jag har liksom inte tålamod att ta tag i det och prova olika saker. Dock de gånger jag faktiskt gjort det så vill man ju att det ska bli så bra som möjligt! (kanske är därför jag inte gillar det för att jag aldrig blir nöjd med det jag ska klä ut mig till. Någon annan får gärna fixa dräkten så kan jag bära den sen! haha
 
Dock älskar en av mina bästa vänner att fira Halloween och därför har det blivit några sådana firanden genom åren ändå. Dock har jag oftast sluppit att klä ut mig och vi har istället klätt upp oss och festat lite, berättat läskiga historier, kollat på skräckfilm med mera. 
 
Hemma hos mig har vi istället firat Alla helgons dag (förut firades det ju på samma dag). Min mamma har alltid tyckt att det är förfärligt att man ska spöka ut sig och skrämma folk på en dag som är till för att hylla de som inte längre finns med oss. 
 
Det har alltid varit en tradition att vi äter god mat tillsammans för att på kvällen åka ut och tända ljus på gravarna som tillhör de släktingar och vänner som tyvärr inte längre finns med oss i den här världen i alla fall. 
 
I år kommer jag vara i Stockholm och kommer inte kunna följa med, något som jag  tycker är lite tråkigt, det är tradition och det känns som en dag då jag borde vara för att hedra farmor och farfar, mormor och morfar, Daniel, Robert. Dock kommer mamma tända ett ljus från mig så på något sätt deltar jag. 
 
Nu blev det djupt. Hade mest tänkt skriva om utklädnad då jag hittade en gammal bild från en studentskiva med tema! Gissa vad vi är? ;) 
 
 

Helgen!

Denna helg har varit så mysig! 
 
I fredags hade vi vår sista dag i skolan innan höstlovet, kan säga att den kändes lite längre än en vanlig dag, trots sovmorgon! Efter skolan gick jag och Cicci och tog en liten fika innan jag begav mig mot Base 23 för att undervisa en klass. En så himla härlig grupp, de vill alla väldigt mycket, har energi till tusen och är så duktiga hela bunten! Så jag gick därfifrån med ett stort leende på läpparna. 
 
Senare i veckan är det min tur att köra "Mitt enda liv" med Jonas Gardell på Cirkus.
 
Igår firade jag min kära sambo som i fredags fyllde 23 år. Vi bara myste och latade oss under förmiddagen för att på eftermiddagen gå för att möta upp hans vänner på en restaurang/sportbar. En kväll i hans tecken alltså. Vänner, god mat, öl, hockey (Vinst till LHC :D). Vi avslutade kvällen i soffan framför Monsters University! En helt underbar helg och nu sitter jag på väg hem till Linköping ett par dagar för att ha höstlov, umgås med familjen samt planera inför föreställningen den 19 November! 
 
Nu tillbaka till uppgiften vi ska lämna in efter den här veckan! 
 
I'm out! 

Olika sorters jobb!

Jag gör en hel del olika saker just nu, de flesta har med dans att göra vilket är superkul! Efter en vanlig dag i skolan, jobbade jag i receptionen på Balettakademien och nu sitter jag och ska söka lite auditions och finslipar mitt CV.

Imorgon blir det vick på Base 23 efter en lite speciell dag i skolan med bland annat sminkworkshop och mentormöte! '

Nu: Back to business!



Auditionträning

Vi har auditionträning i skolan! 
2 gånger i 2:an och vi kommer ha flera nu i 3:an! Det innebär att man simulerar en audition där folk från skolan och utifrån skolan bedömer en och ger en feedback! 

Man kan få feedback på 3 sätt: 1. Fishbowl (innebär att juryn sitter och diskuterar om en person i taget och vi elever sitter runt om och får inte säga någonting)
2. I grupp. Juryn pratar ihop sig lite och sen får man feedback alla tillsammans fast de går igenom en och en! 
3. En och en. Sista innebär helt enkelt att man får gå in en och en till juryn! 

Idag hade vi audition i klackar med Denise Bethke! Så himla kul men jättesvårt! Vi har hunnit ha en klackklass, vilket var igår! Sjukt nyttigt mer än så behöver jag inte säga! 

Alla gör sig redo!

Färdig att gå in på audition! 

Snart min tur att gå in till juryn! 

I'm out! 


Dagen!

Mår pyton! Var ju inte länge sen jag var sjuk och nu är jag dålig igen! Så träligt!

Har iaf varit hos optikern idag! Sedan blev det klackklass med Malin Emmoth! Så sjukt nyttigt! Sedan rep inför studioföreställningen vi har på skolan på fredag! 

Drog iväg efter skolan för att undervisa (vicka) 2 klasser på Base 23! Jätteroligt men kände mig inte som den bästa läraren idag.. Jag ville mycket men fick inte ut det på rätt sätt kände jag men dansa det gjorde vi! 

Så nu efter en lång dag sitter jag på tåget och längtar hem till soffan och en kopp te för min hals! Ladda inför morgondagens auditionträning! Tjoho! :D skriver ett inlägg imorgon och förklarar vad det innebär! 

Alla hade lite ont i fötterna efter vår första riktiga klackklass! 


Helgen del 3

Efter middagen i lördags så följde jag och mamma med hem till Åsa, en av mina systrar och fick träffa hennes familj också! 



Vi Sov över och söndagen bestod av att spela spel och ansiktsmåla varandra jag och Savannah! 



Sötaste tigern i stan! 

Sedan tog jag tåget till Uppsala! Gick ut och sprang en sväng och åt middag med Sambon!

En härlig helg helt enkelt! <3 

Helgen del 2

Hann träffa min kära far en del också! 

Klockan halv 2 samlades syskonskaran för att smyga hem till mamma med fika! Hon visste inte att vi skulle komma inte allihopa iaf!

Efter lite prat så blev det att gå ner på stan och äta middag tillsammans! 


En mysig kväll! Grattis Älskade mamma i förskott! <3

Helgen som gått!

Har haft en så himla härlig helg hemma i Linköping!



I fredags planerade jag och 2 av mina bästa vänner en föreställning, så även på lördag fm! Vi ska sätta upp en hyllningsföreställning till vår älskade vän som gick bort i cancer för snart ett år sedan. Pengarna ska skänkas till Ungcancer! 

Vi kommer ta upp sjukdomen i sig men även berätta vem han var! Det är en chans för oss att bearbeta precis som för hans anhöriga! Sedan att kunna bidra till Ungcancer är ju fantastiskt! De gör ett så bra jobb och man önskar att de inte skulle behöva finnas, men så är tyvärr verkligheten..

Det var härligt att träffas och prata minnen, men såklart även tungt! Känns skönt att ha ett sätt att bearbeta och rikta energin på! 





Hemlängtan!

Åh jag sitter på bussen på väg till Linköping och hem till familjen och vännerna! 

Ska imorgon överraska min mamma som fyller år snart så hon vet inte att jag kommer hem och hon vet inte heller att vi alla syskon ska ta med henne ut och äta middag! <3 världens bästa mamma! Finns ingen som hon! <3



Pratade även med min systerdotter som är 5 år och när hon säger tillbaka att jag älskar dig också glad som en lärka spricker nästan mitt hjärta av kärlek och jag fällde lite tårar! Jag har världens finaste familj! (Utan att vara partisk då förstås) 

Snart snart är jag hemma! Får inte träffa mamma förrän imorgon men ikväll blir det planering inför en kommande föreställning med 2 av mina bästa vänner! Inte fel! 

Trevlig helg! 

Dansa!!

Dansa dansa dansa! Det har vi gjort i veckan! Älskar jazzen just nu och känner att jag börjar utvecklas! Helt underbart! <3 det får mig att förstå varför jag gör det här! 
Vi har just nu Kenny Svensson i jazz, fantastiskt! Så har vi Eytan Sivak i balett, också jättebra, kan även vara frustrerande men väldigt bra!

Är så taggad just nu! Planerar föreställning i Lkpg, kikar efter auditions, dansar järnet, men sätter även ner foten ibland! Bra helt enkelt! :D






Vilken vecka!!

Helt galet vilken vecka jag haft!
Har fått vara med på så mycket intressanta, lärorika och roliga saker den här veckan! 



Praktik med Sacha måndag: tv-inspelning, Jonas Gardell publikrep på kvällen (dansare), praktik hos Sacha tisdag: workshop på Berghs school of communication, Jonas Gardell publikrep  på kvällen! Onsdag praktik: repa med Awa (vinnare av x-factor) och dansare inför lördagens Alla tiders hits, tors: rep inför lördagen fre: rep på scen samt i studio lördag: köra kamerarep (dansa), samt hänga
Med under genrep och livesändningen! 





Shit vilken vecka! Å den är inte slut än! Imorgon fortsätter äventyrens vecka! :D mer om det kommer sen! 

Tusen tack alla inblandade som tagit emot mig med öppna armar! Å ännu med tack till Sacha som delat med sig av kunskap och inspiration till tusen! Å såklart de grymma dansarna Alina Bjerkland och Karin Hellqvist!

Praktik vecka 2!

Praktik är det bästa vi haft under utbildningen! Dock känns det som att det är bra att det ligger i 3:an då man har börjat få en hel del frågor och funderingar om vad som kommer sen och man har börjat tänka lite utanför skolan. I 1:an och 2:an var jag i alla fall så fokuserad på själva utbildningen, gruppen att utvecklas medans jag nu känner att jag har så mycket mer jag behöver lära mig och ta reda på som jag inte lär mig på skolan!
 
Med det menar jag verkligen inte att skolan inte ger något utan mer att man har skiftat sitt fokus på vad som är viktigt för mig, vad vill jag fokusera på på klass, vilken typ av dansare vill jag vara? Så det är mycket funderingar, men jag är laddad och vill lära mig så mycket som möjligt! 
 
På så sätt är Sacha Jean Baptiste som jag har praktik med fantastiskt! Hon är så driven och kan så mycket om olika saker och hon är inte sen med att dela med sig av den informationen! En jättegullig tjej som är en stor inspiration! :)
 
Fina Sacha!
 
Idag blir det mer dans än de andra två dagarna vilket blir jättekul! Dock har det varit så kul att få se mer av vad dans och koreografi kan vara och hur man kan använda sig av det! Så ett par superdagar har jag haft! 
 
Nu: sjunga lite samt göra en uppgift jag fått av Sacha! 
 
I'm out! 

RSS 2.0