premiär och allt!

Åh vad mycket som har hänt! Jag har verkligen haft fullt upp! Den enda lediga dagen vi har i veckan har gått åt till auditions så har inte haft så mycket tid att koppla av!
 
Å förra helgen så hade vi premiär! Det var helt fantastiskt att få dela föreställningen med en publik! Att äntligen få reaktioner och dela det arbete vi har gjort!
 
Efter premiären så blev det tal och mingel på teatern och kvällen spenderades med en hel del av gänget från ensemblen och koreografen och regissören fram till 05.30 på morgonen! Det var väldigt trevligt och härligt att få snacka ordentligt med koreografen och regissören innan de åkte hem till London dagen efter premiären.
 
Regitze, Bue Wandahl som spelar professor Higgins och jag på minglet!
Jag och Regitze hade kvällen till ära samma klänning i 2 olika färger ;) haha
Man blir som man umgås.
 
Något slitna, men glada. Runt 05.00 på morgonen. Alistair David t.h koregoraf, Regitze, jag och Timothy Sheader, regissör.
 
 
En del av ensemblen! Elina, Kallanda, Mattias och jag!
 
 
Det har varit en så härlig vecka med föreställningar och ikväll kommer min kära sambo hit och mina svärföräldrar! Så det ska bli superhärligt att de kommer hit och imorgon så kommer de och tittar på föreställningen! 
 
Så nu måste här städas innan de anländer ;)
 
I'm out!
 
 

Lång dag!!

Idag var det första tech-rehearsal, alltså tekniska genomgångar av ljus, övergångar med vår van som ska in på scenen, biblioteket som ska på och så vidare. Vi hann 3 scener på 6 timmar så det tar sin tid som ni förstår.
 

Det var dock nyttigt att få gå igenom saker lite mer noggrannt hur övergångar ser ut och så, men det är ju inte de roligaste dagarna. Däremot fick vi köra igenom öppningsnumret med overturen (musiken som spelas innan själva musikalen sätter igång) och testa med ridå och allting och då fick jag lite fjärilar i magen när man fick känna på hur det kommer kännas att stå där och veta att snart går ridån upp och där sitter massor med folk!
 
 
Vi har också testa skor och lite sådant som inte funkat tidigare idag, mest småplock helt enkelt.
 
Imorgon måste jag vara tidigt på teatern då jag ska lägga min sminkning själv för första gången imorgon och vi ska ha fotografering inför vår program imorgon. Så peruk och kostym och hela alltet ska på imorgon!
 
Älskar vår affischbild, finns ju andra affischer också men tycker att själva bilden är så sjukt fin!
 
 
Nee, nu måste jag slänga mig i säng!
 
Godnatt!
 

Föreställning under uppbyggnad!

Åh idag var en sjukt rolig dag på teatern! Vi körde ett "genomdrag" för kostym och maske/sminks skull så att de skulle få se alla kostymer, prova alla byten och se vad som behöver göras om.
 
Kändes som att vi gjorde en helt ny show eftersom man knappt kände igen dem som stod på scenen med en! Så roligt och nu kliver jag in i den där drömvärlden med kostym och scen som jag tycker är magisk och som jag älskar när jag ser på musikal själv, tänk att jag ska få vara en del av det, helt underbart!! :D
 
En av mina peruker. Jag har 3 olika och sen en del klädbyten, men så roligt att få se så olika ut i olika peruker!:)
Älskar lösfransarna, de är enorma! :)

Ska försöka ta mer bilder! Jag är så upptagen med att filma vad huvudrollen gör när jag själv inte är på scenen. Jag är ju danskapten, så jag kommer ju att hålla i repetitioner med Regitze som är cover Elisa sen så vill ha lite koll på vad som händer redan nu så inte allt jobb kommer sista veckan!
 
Föreställningens skönaste karaktär Freddy, han är en frisk fläkt varje gång han kommer på scen, han är grym!
 

Ska fråga om jag får lägga upp ett litet klipp som smakprov snart, men måste ha medgivande från de som medverkar!
 
I'm out!
 

Lördag!

Började lördagen på bästa möjliga sätt och skypeade med min bästa vän i över 2 timmar igår! Blev en underbar start på dagen! :)
 
Sedan spenderades dagen på teatern där Regitze väntade med kaffe och juice när jag kom, perfekt! Kollade på när de repade scener och sen hade vi sångrep i 1 timme med hela ensemblen. Tjuvkikade lite på kläderna också, har ju inte sett dem på ett bra tag så kom inte ihåg exakt vad jag skulle ha på mig ;)
 
Efter jobbet så gick vi hem och kollade på danska talang, drack bubbel, lagade mat och bara hade det bra. Sjöng lite duetter ;)  
 
Backtstage, på måndag så kör vi igenom med kostym, peruker och allt :)
 
Idag ska vi iväg och kolla på en av Regitzes vänner som har konsert i Aarhus och sen försöka jobba lite, gå igenom nummer med Regitze som är cover Elisa (huvudrollen), ta en kaffe med Jesper och lite småplock! :)
 
I'm out!

Mysfest!

Blev rätt sent igår då jag satt och la över bilder från min telefon och dator till en extern hårddisk så jag nu kan filma vad vi gör på repetitionerna. Uppdaterade min telefon och sådant där småplock som ändå tar mycket längre tid än man tror.
 
Har så svårt att sova nu för att jag antingen drömmer mardrömmar eller vaknar och tänker igenom koreografi eller placeringar eller så... haha Svårt att koppla av kanske. Men det är också för att lägenheten jag har känns lite som ett hotellrum, finns inte riktigt någonstans där man bara kan koppla av och ta det lugnt förutom i sängen och där vill jag ju sova. Verkligen lyxigt att teatern fixade en lägenhet till mig dock, det är jag glad för :)
 
Vi hänger ju en del hemma hos varande och lagar mat och umgås i myskläder såklart! (Hemska byxor men de är så sköna!) Det är ju supermysigt! Regitze har kommit på ett nytt ord här: mysfest.
 
Idag är vi ensemblen bara inkallade för sångrep så vi har bara 1 timme sång! Ska bli skönt att få repa i lugn och ro, sången är alltid det som de tar bort om vi drar över vår tid på scenen eftersom vi inte behöver vara på scenen för attgöra det så har det inte varit prio 1 men idag ska vi gå igenom lite mer noggrannt, skönt!
 
Tror att vi på tisdag har vårt första rep med orkester!  Spännande! :)
 
I'm out!
 

Veckan!

Denna vecka gick vi äntligen upp på scenen :D För första gången kändes det sådär på riktigt!
 
Helt fantastisk scen och teater lilla jag kommer få stå på!
Vi gjorde i veckan en hel del stageing, mycket in och utgångar och en del säkerhetsgrejer. Så roligt att äntligen kunna se vart vi ska köra dessa kommande föreställningar! :D
 
Efter jobbet i tisdags gick jag och Regitze ut och åt och sen gick vi 3 tjejer som bor i samma lägenhet ut och gick ganska sent nu på kvällen, men det var så himla skönt!! :) Vi gick bara och pratade om allt mellan himmel och jord. Himla skönt och trevligt att få se lite mer av Aarhus.
 
Regitze och jag, Regitze är den härligaste människan jag mött på länge, vi äter, skrattar, sjunger, dansar och har det allmänt bra! Så skönt att ha henne och Elina i samma hus, de är 2 riktigt fina människor att ha runt sig. En trygghet när man är helt själv i en ny stad! <3
 
Annars i veckan så har vi äntligen fått prova våra riktiga skor som vi kommer ha, innan har vi enbart haft skor att repa i.
 
Vi var också i studion en sväng för att spela in lite tjatter (på danska) som ska vara i bakgrunden i en av scenerna. så denna vecka har bjudit på en hel del nya saker!
 
 
 
Jag har insett att jag är en pussy när det kommer till höjder. Skulle sitta på en avsats på scenen som är ett par meter upp och sen klättra ner på scenen i klackar och jag skakade så mycket att jag knappt kunde dansa efteråt. Det är såklart ingen som kommer tvinga mig, men jag vill gärna utmana mig själv och jag tror att jag kommer vänja mig!
 
Vi har också testat att dansa wienervals på en revolv, en platta på scenen som snurrrar samtidigt som vi dansar på den, kan säga att man blev rätt yr när man ska snurra, snurra, snurra på en platta som också snurrar, men själva koreografin var lättare att genomföra på den än utan så det är ju positivt. Så sjukt kul att få valsa. Vi har ett långt nummer som koreografen tror är nästan 8 minuter där vi valsar, alla är inte med hela tiden, men vi 3 kvinnliga dansare i ensemblen är de som är med nästan från början och gör hela till slutet!
 
Mycket tankar och mycket som snurrar runt i skallen denna vecka så har känt mig lite nere och fundersam, inte så mycket på jobbet men när vi har pauser och när jag går hem. Vet att det bara är för att det börjar närma sig och det är mycket som ska lösas innan vi är redo för premiär och innan jag är redo att ta över ansvaret istället för koreografen då han åker..
 
Köpte mig iaf en extern hårddisk idag så ska tömma min telefon och dator så att jag har minne till att filma allt vi gör sen! I princip omöjligt att se vad 18 personer gör när jag själv dansar ;)
 
Nee, nu ska jag hoppa in i duschen och lägga mig och kolla på serier! Har jordens huvudvärk idag..
 
 
I'm out!
 
 
 

Shopping!

Jaa, när jag blir uttråkad så brukar jag antingen gå till gymmet eller gå och shopppa. Den här helgen har det blivit det senare (har inte ordnat gymkort här än, tänker dock göra det sen när vi börjar med bara föreställningarna).
 
Mycket roligare att shoppa i butiker som inte finns hemma och har hittat grejer som jag verkligen velat ha, så kunde inte motstå ;) Bland annat köpte jag denna fina klänning:
 
Lånad bild från: Samsoe.com. Den är lite mer blå i verkligenheten och ni som känner mig vet att jag älskar blått!
 
Sen till kappan som jag pratat om och aldrig trodde jag skulle köpa, jag passar inte i ljusrosa har jag alltid tänkt. MEN Regitze halvt tvingade mig att prova den och jag blev kär:
 
 lånad bild från only.dk
 
Det var lite av det jag köpt här på senaste. Ska försöka ta lite riktiga bilder sen när jag använder dem! :)
 
I'm out!
 

Första genomdraget!

Hej!
 
Idag var en kort dag på teatern, iaf för mig. Började inte förrän 15.00 idag och jobbade till 18! Helt okej! ;)
Gick dock dit vid 13 och gick igenom vilka scener vi är med och drack kaffe, fick vår loge med mera.
 
Vi körde idag vårt första genomdrag av det hela (hann inte med sista scenen dock). Dock var det i träningslokalen, men från och med imorgon så kommer vi även börja vara på scenen :)
 
Just nu har jag en liten dipp, är så sjukt trött, vaknar med huvudvärk så vet inte om jag har något skit i kroppen möjligtvis... Så har jag lite hemlängtan också, men det går ju över efter ett tag.
 
Idag har jag också hämtat ut biljetter till mamma och pappa samt till när min sambo och hans föräldrar kommer hit och kollar på föreställningen! :D Ska bli så spännande!
 
Har ändå en känsla av att det kommer bli en riktigt bra föreställning, men vill få rätt skor (klackar) och så så man kan öva i dem, det är ju lite skillnad nu när jag har träningsklackar som inte håller sig stängda när jag dansar..
 
 
Fick ett nytt, uppdaterat manus idag så jag kan hålla koll på vad folk gör för något, så ska försöka överföra lite anteckningar nu och sen ska jag snart gå och sova och hoppas jag känner mig bättre imorgon!
 
bild från min första dag i Aarhus, helgen innan vi började jobba med mitt hjärta!  <3
 
I'm out!

Helgen!

Åh vilken mysig helg vi haft!
 
Igår slutade vi med rep klockan 13 och fick gå omkring i Aarhus i solen under dagen och shoppade lite, tog en kaffe, kollade på Melodifestivalen på kvällen och bara myste.
 
Idag har jag tvättat, städat och gjort sådant där som man måste göra! PLUS att vi gick på bio och såg en sååå bra film Whiplash! Egentligen inte så mycket story så, men var helt tagen efter filmen och visste inte vad jag skulle säga. Höll andan stora delar av filmen för att jag blev så tagen! Absolut sevärd!
 
Imorgon har vi vårt första genomdrag av hela föreställningen! (Dock tvivlar jag på att vi hinner igenom hela). Så det ska bli sjukt spännande! :) Så ska sätta mig och gå igenom ordningen på saker och ting och skriva upp exakt vilka scener jag är med i.
 
Ska försöka fota det jag shoppat och lägga upp lite bilder. Har blandannat shoppat 2 klänningar, en kofta, jacka, jeans, kappa och lite tröjor.
 
Vill ha vår NU!!
 
Å vara brun och ha på sig färger, åh vad härligt! Bild från 2012 :)
 
I'm out!
 

RSS 2.0