Scenarbete!

Hej!
 
Känns som dagarna ser ungefär likadana ut så inte så mycket att skriva om...
 
Gårdagen var dock lite speciellt då jag själv hade endast 1,5 timme rep själv, men sen fick sitta med på de andras rep för att få lite koll på vad de gör.  Nyttigt men också lite långt att sitta och kolla på rep i 4 timmar! Så var också alla lite frustrerade och så igår och det blev en hel del missförstånd, men det är ju en del av processen! Fick också testa lite kostym igår, så fina klänningar vi ska ha :)
 
Efter jobbet så hjälpte jag och Elina en annan tjej i ensemblen att koreografera till en audition hon ska på i helgen och sen gick vi ut och åt, så det var väldigt trevligt! :)
 
Dagen har också varit mycket scenarbete då vi är "statister" så lång väntan och mycket bara stå och småprata, men det är ju sånt som ska göras också!
 
Efter jobbet kör vi nu varje dag magträning, jag och Regitze (sångare i ensemblen samt cover huvudrollen Eliza).
 
OCH ikväll gjorde vi pannkakor till middag, såå gott!
 
Annars idag har jag haft en intervju med en lokal tidning där jag kommer ifrån, tagit balettklass imorse (så skönt att äntligen få göra det igen!) och ett läkarsamtal, massa skratt med Elina och Regitze och så lite shopping. Köpte en klänning som skulle kunna vara till premiärfesten! Bilder kommer!
 
Å mamma och pappa har bokat biljetter för att komma och kolla, TJOHO!!! :D
 
 
Har ju ingen plats på mobilen så måste rensa den så jag kan ta lite bilder!!
 
I'm out!

Tisdag!

Nu är det mesta av dansnumrena färdiga och vi ändrar småsaker hela tiden och spenderar mesta tiden av repen på scener, vilket är så roligt, men också väldigt segt, det tar tid och ge 26 människor olika saker att göra och sätta vem som gör vad och när..
 
Annars idag har vi sjungit igenom låtarna, gått igenom koregrafierna och så har jag provat lite kostymer!
 
Morgondagen är väldigt lugnt, jag själv har 1,5 timme rep, men sen ska jag sitta med på de andras rep så jag får lite koll på vad de gör. Å sen ner till kostym en sväng igen!
 
Efter jobbet gick vi runt i lite butiker för att kika lite och kolla efter lite potientiella kläder till premiären och så.
Sedan blev det thaimat och filmmys! 
 
När kropparna är trötta kan man lätt få ont.. Linnex kanske inte var det bästa ;)
 
Måste få lite ordning i min lägenhet, det ligger sist på prioriteringslistan när man har en hel del annat på hjärnan samt har så mysigt med de andra i gänget, men nu måste jag ta tag i det!
 
Ska försöka bli bättre på att ta lite roliga bilder, men man är så uppe i allt så blir inte av, men ska göra ett ordenligt försök!
 
I'm out!
 
 
 
 
 

Måndag!

Hej!
 
Gårdagen var lite lagom seg, vi jobbade mycket med scener idag så det är ju sånt som tar tid och kräver mycket tålamod, plus att de idag ändrade allt det som vi gjorde i lördags, så kan ju bli lite frustrerande, men det är ju bara göra sitt bästa och jag tror att det vi ändrade till kommer att bli mycket bättre! :)
 
Så det har inte varit så mycket fysiskt idag, vi körde igenom ett nummer där vi både sjunger och dansar, men det är ett rätt kort nummer och man börjar förstå hur man ska kunna andas både för dansen och sången nu när vi gjort det ett bra tag.
 
På måndag börjar vi repa på scenen, så sjukt nice att få ha nästan 3 veckor att repa på plats på scenen! Det lär dock behövas då vi ska dansa vals på en snurrande platta mitt på scenen i 8 minuter! Kommer nog ta ett tag att vänja sig!
 
Efter jobbet gick vi och shoppade lite, eller de andra gjorde, jag provade lite men ska besluta mig först, hittade något jag aldrig jag trodde jag skulle köpa, men jag gillade det så vi får se!
 
Vi avslutade dagen med att gå och köpa sushi till middag! Mums!
 
Jag ska försöka lägga upp lite bilder och små klipp på instagram så vill ni följa mig där så heter jag Mysuzette. :)
 
I'm out!
 
Nu ligger ett mini-smakprov uppe från ett av våra första sångrep! :)
 
 
 
 
 
 

Massage!

Igår var vår enda lediga dag denna veckan, den ägnade vi åt att fika, ge varandra massage (AJ säger jag bara, vaderna var inte att leka  med). Helkroppsmassage, med 3 personer som masserade en och bytte vi! Är så sjukt öm i kroppen idag, som brutal träningsvärk!
 
Jag umgås en hel del med Regitze och Elina som bor i samma hus som mig, vi bor rakt ovanför varandra. Så efter massagen så gick vi hem, åt tacos och kollade på film, så mysigt! Härligt att ha så fina tjejer i närheten.
 
Är ju ganska utelämnande att åka till en ny stad där man inte vet någonting, inte känner någon, men som tur är har jag ju nu ett helt gäng att hänga med, när man jobbar så tätt så kommer man ju nära varandra rätt snabbt!
 
En riktigt härlig söndag, trots att min kära åkte hem till Uppsala igen då..
 
 
 

Glömde helt bort bloggen!

I helgen har min älskade sambo (för tillfället särbo) varit hos mig i Aarhus, därför släppte jag allt annat och bara var med honom! Så härligt att få ses, känns som att man aldrig varit borta från varandra då! <3
 
I lördags hade vi vårt första lördagsrep! 10-16 körde vi och vi var alla överens om att det kändes i hela kroppen att det var lördag, det var lite mer segt i kroppen än vanligt. Vi körde dansrepetition i 2 timmar och sen gjorde vi öppningsnumret och gick in i den första scenen så det blev ändå en hyffsat lugn dag rent fysiskt.
 
Det svåraste  just nu är att försöka ta in vad alla andra gör, samtidigt som jag försöker fokusera på vad min kropp ska göra och vart jag ska ha min placering, eftersom jag är danskapten så ska jag ju försöka hålla reda på alla andra också..
Det löser sig måste bara hitta ett sätt att få ner allt på papper så jag kan få en översikt över allt så jag vet vad som behöver ändras om någon blir sjuk eller så.
 
Bild från när jag medverkade i Jonas Gardells uppsättning av "Mitt enda liv" på Maximteatern i Sthlm.
 
Nee, nu måste jag äta frukost och sätta mig och skriva ner i manuset vad det är jag ska göra först och främst ;)
 
I'm out!
 
 
 
 

Språkförvirring!

Något som är lite kul men att bo i ett annat land även något så nära Sverige så som Danmark är språkförvirringen!
Kanske ännu roligare för att många saker betyder samma sak både på danska och svenska så är det ännu roligare när man antar att andra saker också gör det!
 
T.ex. så heter skinka (delen av rumpan) på danska balle (vet inte om det stavas så dock).
Man ska inte säga till en dansk kan du knäppa mig därbak (dra upp dragkedjan eller knäppa en knapp där bak eller så).. Jaa kneppe på danska betyder att ....
 
Vet inte hur många såna diskussioner vi haft och som vi skrattat!
 
Dock har vi turen att många av danskarna är väldigt bra på svenska så det underlättar ju!
Jag förstår rätt mycket danska, men det är så svårt att prata! De har ju helt andra ljud än oss så det tar lite tid.
 
Så många skratt har det blivit, så härligt att det är så mycket sköna människor i ensemblen! :)
 
I'm out!

Kroppen svarar!

Igår när vi värmde upp så kände jag mig äntligen som mig själv igen efter magsjukan. Direkt när vi ställde oss och värmde upp så kände jag YES nu har jag energi igen!
 
Vi började under de första 2 veckorna utan någon klass innan repen eller inte alltid någon uppvärmning heller, men efter ett par dagar (då träningsvärken var som värst) så började vår koreograf hålla i uppvärmning i början av varje dags första dansrep! Det är en kort och effekt uppvärmning där man springer och hoppar och verkligen får igång blodflödet! Men nu från och med vecka 3 så har teatern gått med på att ta in en yogalärare så att vi har valfri yoga innan repen iaf 4 dagar i veckan. Jag har själv inte testat än eftersom jag inte varit bra förrän nu.
 
Något som jag trodde skulle vara lite annorlunda var schemat. Vi tränar ju som sagt mellan 12-18 varje dag, vilket är korta dagar, men oerhört intensiva, nästan inga pauser förutom 30 min runt 15.30. Jag trodde dagarna skulle vara längre, men i det tempot så skulle man inte orka. Dessutom så börjar vi denna vecka även repa lördagar!
 
Detta är ju min största produktion av denna storlek och min första musikal, så mycket är nytt! Tänkte bara dela med mig av något som chockade mig lite.. Jag gick till min sångpedagog när jag hade fått noterna (någon vecka innan jag skulle flytta) och bad henne spela in stämmorna eftersom jag inte kan läsa noter! Hon och de flesta runt omkring mig var såhär, men ta det lugnt, ni har ju repperiod av en anledning och så vidare, du behöver inte kunna allt när du kommer dit. För min egen skull ville jag iaf ha hört dem och så..
 
Första dagen på teatern så står det på schemat att vi endast ska läsa igenom manus och ha en introduktion, detta ändras dagen innan! Då ska vi ha 45 min intro. och sedan sång och dans resten av dagen (vilket är skitkul, älskade att få kastas in i det direkt) MEN min chock när Henrik, kapellmästaren säger, altarna vi ändrar sista delen av takt 76 till D istället för ett C (eller något liknande) och alla bara nickar, ändrar och sen börjar vi alla sjunga tillsammans utan att gå igenom stämmorna.. PANIKEN HAHAH! Kände mig så bortkommen!
På fredag kommer mitt hjärta hit! 3 veckor är tillräckligt länge att vara borta från varandra! <3
 
Vi gick självklart igenom stämmorna sen, men alla sångarna var ju vana att sjunga från noter så det gick ju bra för dem. Själv spelade jag in allt på mobilen och gick hem och övade utifrån det! ;) Kommer aldrig glömma den chocken!
 
Nu: en dag med massor av dansrepetitioner, en kort danskalektion som teatern ordnar och lite stageing.
 
 
I'm out!
 
 
 

Att söka jobb under jobb

Något som vi diskuterade igårtillsammans vi som jobbar i denna produktion var hur gör man med audition under ett pågående jobb? Ber man om ledigt? Är det dumt eftersom man nu är här och vill göra ett bra jobb och inte missa osv.
 
Det är ju alltid en balansgång som frilansare (nu är jag ju sjukt nybörjare på det här) att man ska tänka framåt samtidigt som man måste vara här och nu väldigt mycket för att göra ett bra jobb. Kan bli svårt att hitta en balans och hinna med allt på en gång.
 
Tex var jag nu tvungen att tacka nej till ett jobberbjudande på 6-7 månader för att det överlappade ett par veckor med mitt nuvarande kontrakt, vilket är så sjukt tråkigt att gå miste om så många månaders jobb..
 
Bara lite tankar såhär i huvudet på en dansare en morgon..
 
 
Tycker det är härligt att dessa sätts upp av alla som arbetar på teatern för tillfället. Dock är bilden inte den charmigaste efter en hel dags svettande, men gillar tanken!
 
I'm out!

Planer, dem kan ändras!

Hej!
 
Dagen blev helt annorlunda än förväntat! haha
 
Vi började med 45 min sång tillsammans med musikaliskt ansvarige Henrik. (Så ovan att sjunga stämmor, men de börjar sitta mer och mer!)
 
Sedan skulle ett nummer och scenen som leder in i det i cirka 1,5 timme för att sedan dansa. Det blev istället 3 timmar med den scenen och numret och ingen dans, så mycket lugnare än vanligt, men det är ju ändå jobb som ska göras. Så satt och skrev för fullt för att försöka få ner folks placeringar med mera då jag är danskapten, vilket innebär att jag kommer vara ansvarig för att ändra det som behöver ändras om någon är sjuk eller liknande efter premiär eller om koreografen inte kan närvara eller så.
 
Efter vår paus så blev det stageing för ett nytt nummer som vi inte gjort förut, alltid lite rörigt att få 20ish personer att se bra ut tillsammans, speciellt när man gör olika saker, men vi arbetar tillsammans med en fantastiskt duktig koreograf ifrån London, så det känns som att det kommer bli en grym föreställning!
 
Sådana dagar är alltid lite sega, men är ju en del man ska ta sig igenom, testa grejer som inte funkar och prova nya versioner hela tiden.
 
Efter 18 när vi slutade så insåg vi att det är ju Fettisdagen så vi gick och köpte den danska motsvarigheten till semlor och käkade tillsammans, vi 3 tjejer som bor i samma hus (alla i lägenheter över varandra). MYS!
 
MUMS!
 
Nu har jag övat lite stämmor och ska snart gå och sova, för den missade danstiden idag, ska tas igen imorgon så blir nog fullt ös!
 
I'm out!
 
 

Smink/maske

Igår var jag nere och fick testa smink och peruk hos de fantastiskt duktiga Jenni och de andra tjejerna på teatern!
Jag har ju tidigare bara burit peruk på Lena Philipssons show på Cirkus i Sthlm, där vi var en del av finalnumret.
 
Den såg ut såhär:
 
 
Så blir kul att testa mer verklighetstrogna peruker denna gång! Jag kommer vara brunett, blond, korthårig, långhårig! Haha Å klädbyten på det, så fantastiskt kul! Alla kläder har jag inte fått prova än, var ju på teatern tidigare i Januari för enbart kostym- och perukprovning men då var inte allt klart än och det diskuteras fortfarande om hur numrena kommer att utformas osv. Så to be continued!
 
I'm out!
 

Mitt första långa kontrakt!

Helt galet att visa fortfarande kikar in här!
Jag har de senaste 2 veckorna varit med om en av de mest spännande sakerna i mitt liv! Jag bor under våren i Aarhus, Danmark för att medverka i musikalen My Fair Lady!

Vi har börjat med repperioden som varit rätt intensiv, men ändå överkomlig då vi endast har arbetsdag 12-18, men sen tillkommer det ju såklart eget arbete.

Hade aldrig föreställt mig att vi skulle få dansa så mycket som vi gör, men det är ju bara fantastiskt kul!

Jag har svävat på rosa, fluffiga moln tills denna helg då jag blev magsjuk och har legat utslagen så nu är det rätt tungt att träna.

MEN nu kan jag äta igen så nu kommer väl energin förhoppningsvis tillbaka rätt så snart! Är inte van att kroppen styr över mig (tycker ju att med vilja så klarar man allt, men inte en audition och träning med magsjuka.. )

Jaja, ska försöka föreviga denna spännande del av mitt liv, så kika in här så ska jag försöka uppdatera lite mer!

I'm out!

RSS 2.0