Gårdagen!

Igår höll jag i en möhippa å ni ska få en liten ledtråd till temat:
 
Ingen superbra bild, men har ni förstått temat, hmm facit följer:
 
Det var Spice Girls tema på möhippan och det var så roligt! Dem var ett härligt gäng som bjöd på sig själva och vi dansade loss i 1 h! Grymt roligt!
 
Efter det höll jag i en prova på klass för barn och ungdomar som kallas för Broadway! En dansklass inspirerad av musikal som jag kommer hålla i varje onsdag på Uppsala danscenter!
 
En härlig dag som avslutades med middag med Antonia som fyllt år i Sthlm, vi gick till en grekisk restaurang och bara satt och babbalade innan vi promenerade runt lite! En supertrevlig kväll!
 
Idag: Jobbat i receptionen på balettakademien i Sthlm! Nu ska jag sova och ladda upp inför min första proffsklass imorgon! :D
 

Balettakademien Sthlm, barn, ungdomar, vuxna, hobbyelever och proffs under samma tak, det ni!
 

Från ett jobb till ett annat!

På bussen hem från Balettakademien (där jag jobbar som receptionist) så satte jag mig och förberedde inför morgondagen, ska hålla i en möhippa med ett riktigt roligt tema! Vill inte avslöja något än, men det ska bli så kul!! :D
 
Jag och Nikolina som jag jobbade med idag, stod och förberedde lite inför imorgon och jag blev så laddad! Så på bussen hem satt jag och spånade på idéer och fixade musik inför imorgon! Andra gången jag klipper musik någonsin så det blir inget mästerverk, men bättre än förväntat iaf. Jag får alltid massa idéer såhär i sista sekund, jag jobbar bäst när jag måste fokusera! Då får jag eld i baken, är som mest kreativ på kvällarna också så tycker det är svårt att komma igång på förmiddagarna ..
 
 
Så hjärnan har jobbat på flera ställen samtidigt och jag älskar det!
 
Rockade rosa läppstift och blå skinnjacka idag, älskar färg!
 
Nu tillbaka till koreograferandet!
 
I'm out!
 

Sätta färg på vardagen

Dagen har gått fort! Gick till gymmet under förmiddagen och körde ett benpass, var inte jättetaggad till en början men när jag väl kom igång så gick det bra! Eller jaa får se hur mycket träningsvärk jag får imorgon, det är väl det som avgör hur bra ;)
 
Sedan var det dags att dra sig in till Sthlm för att jobba i receptionen på Balettakademien. Jag trivs jättebra där, med bra kollegor och härligt folk runt sig hela tiden. Idag har det dock varit lite rörigt då det är första ordinarie veckan, men det gick bra! Jag har ju jobbat där ganska länge, men bara ett par timmar då och då så har inte riktigt fått någon inblick i vad som ska göras, men nu känns det kul att få förhoppningsvis lite bättre koll på vad som ska göras och kunna hjälpa till lite mer!
 
Kände idag att vardagen kan vara lite tråkig så valde att sätta lite färg på den!
 
Tog ett oranget läppstift dagen till ära, det syns inte så bra på bilden, men det var rätt knalligt! Härligt med lite färgg!
 
Känns så skönt att ha fått tillbaka en gnista som inte riktigt fanns där under mina 3 år på ackis, jag  älskade dem 3 åren men man var så sjukt trött hela tiden så nu är det skönt att känna sig full av energi igen!
 
I'm out!
 
 

Repa in danser från förr

Jag älskar att dansa, dock har det varit rätt skönt att inte dansa på samma nivå som under 3 år på ackis under sommaren, få vila upp sig och få längta lite! Nu är jag superladdad för att komma igång igen och börja ta proffsklasser! 
 
Imorgon ska jag hjälpa till på ett rep och göra danser som jag gjorde för kanske 8 månader sen och det är rätt häftigt när man börjar köra igenom och märker att kroppen kommer ihåg dem, att de fortfarande sitter i muskelminnet! :) 
 
 
Bild från Backstage! 
Det är danser från Jonas Gardells föreställning jag går igenom, älskade att få vara en del av den föreställningen, Jonas krävde mycket av en och man kunde aldrig ta för stor plats på scenen, den var publikvänlig och olika att göra varje gång vilket gjorde det lite extra spännande! Imorgon ska jag bara hjälpa till under ett rep med en av dansarna, men blev jätteglada att jag blev tillfrågad då jag tycker massor om koreografierna och Victoria som jag var partner med på scenen är härlig !
 
Kul att få köra igenom dem igen! 
 
I'm out! 

En helg iväg från verkligheten!

Denna helg åkte jag och sambon på en mini-semester eftersom vi knappt hunnit ses i sommar så vi åkte till Gränsö slott och tog in på deras SPA. Vi hängde i relax-avdelning, badade bubbelpool, bastade, badade i poolen, havet och bara var. På eftermiddagen blev det afternoon-tea, med hembakat bröd, kakor, te och kaffe, sen på kvällen 3-rätters middag som var den godaste middagen jag någonsin ätit. 
Vi fick upp en flaska bubbel och frukt på hotellrummet och bara njöt!
 
Det bästa av allt var naturen runt omkring, det var ett så fint ställe längs med vattnet och alla fönster vette ut mot det och var glasade från golv till tak så man såg utsikten var man än var! Vi umgicks bara med varandra och hade kvalitetstid! Att bara ta sig tid att sitta och prata om allt, massera varandra och bara vara är underbart! Jag är lyckligt lottad att ha träffat någon så ung och redan fått spendera 7 år tillsammans och förhoppningsvis många fler tillsammans! Han vet allt om mig och känner mig utan och innan och ändå så älskar han mig, den känslan är fantastisk. Han får mig att vilja utvecklas, han är en så bra person och jag är lyckligt lottad som får dela mitt liv med honom! 
 
Tog vår första skål ute på balkongen! 
Afternoon-tea! Mysigt! 
 
Bästa! <3
 

Barnlängtan!

Jag har velat ha barn länge, eller snarare har jag längtat efter den dagen när jag känner att jag är redo för barn och får mina egna små knoddar! Man kan ju aldrig räkna med att kunna få barn, men en förhoppning finns ju verkligen där.
 
Men just nu känns det så himla härligt att jag har så många fina barn omkring mig i familjen och bland vänner, jag älskar att umgås med deras barn, men samtidigt så känns det helt rätt att vänta ett tag eftersom det är dansen jag vill satsa på.
 
Så just nu njuter jag för fullt av all härlig energi som finns omkring utan att känna någon ångest över att själv inte kunna skapa barn just nu.
 
Ska försöka njuta av varje del i livet utan någon stress framåt, däremot kan man ju drömma, men just nu är jag väldigt nöjd med  vart jag är nu och vart jag är på väg.
 
Jag bor tillsammans med min stora kärlek och jag är utbildad dansare och vill bara få njuta av det ett tag!
 
Det är ju underbart när man har så mycket kärlek omkring sig! <3

Helgen som var!

Har haft världens bästa helg och vecka i Linköping! Massor med familjetid (dock inte med ena syrrans familj tyvärr :(). Dansat varje kväll med underbara elever och avlsutade  med en föreställning på Folkungaskolan, där jag gjorde ett litet inhopp i Benjamins nummer! Så kul! Efter föreställningen blev det att dra ihop ett gäng vänner och ut på middag på Johannes kök och sen utgång! En riktigt rolig kväll med fina vänner!
 
Dagen innan hade vi en liten reunionfrukost med det gamla dansgänget och det var så härligt att träffa alla med så härlig energi! :D Gick ut och sade oss i en park och åt lunch tillsammans! Det händer så mycket i allas liv och det är så härligt att få ta del av det även om det blir lite uppdatering mer sällan!
 
En fantastisk vecka, men längtade så mycket efter min härliga sambo så det var fantastiskt att få komma hem till honom!
 
Nu är man igång med jobb igen, men det känns rätt skönt, då jag kommer bestämma över mycket av min tid själv!
 
Vilken helg! Här kommer lite bilder från veckan!
 
 
Gos med mina underbara systerbarn <3
 
Brunch med underbara vänner! (dock hade halva gänget gått när bilden togs) 
 
En superrolig vecka på danslägret, sommarworkshopen 2014 som avslutades med en grym föreställning!
 
Foto: Rico Isacsson!
Sedan blev det middag och utgång med en fin samling vänner! <3<3
 
Hade helt enkelt en fantastisk vecka som avslutade denna underbara sommar!
 
I'm out!

Vardag!

Åh vad spännande! Nu ska jag tillbaka till vardagen, men grejen är att jag har ju ingen satt vardag längre. Idag börjar alla elever på Balettakademien sin första dag, men jag har tagit examen och ska dit för att jobba istället!

Ska bli så spännande att få se de nya eleverna! Jag ska jobba i receptionen under hösten, vilket jag gjort tidigare också!

Ska bli kul att börja planera min nya vardag, med att lägga upp min egen träning och satsa på dansen, leva med min älskade sambo och hitta vår nya lunk då han fått nytt jobb också!

Gah vad spännande den här hösten kommer bli! :D


Hemma en kortis!

Nu har jag gått av Rosella för den här sommaren. Nu har jag jobbat mina 32 dagar denna sommaren i 2 omgångar. Första omgången var riktigt tuff då jag började räkna ner från dag 1 och inte visste vad jag skulle förvänta mig, men det blev så roligt och jag träffade så många härliga människor! Så nu känns det lite surt ändå att gå av. När man är ombord på en båt så blir det en liten bubbla eftersom man inte kan gå av eller så heller.
 
Har träffat så många härliga människor! Å få dansa med alla söta barn varje dag är underbart!
 
Dock var det rätt bra timing att få gå av då jag är genomförkyld! Dock inte bra eftersom vi ska ha dansläger som börjar imorgon, men det löser sig!
 
 

Träningspass

Jag och Jutta som jag jobbar med har kört järnet i gymmet denna vecka, vi har kört igenom hela kroppen (uppdelat i olika pass) så igår var vi helt slut båda två men masade oss ändå ner till gymmet för att svettas (och tro mig när man är nere på däck 2 så finns det inte mycket syre heller så svettas det gör man) och vi fick till ett riktigt bra pass! Jag tog ett pass som Ida Warg hade lagt upp där man blandar löpning med olika styrkeövningar i ett högt tempo och kör ett antal varv utan vila. 
 
Grymt bra pass och jag var sådär skönt slut efteråt, helt lugn i kroppen men endorfinerna sprutade ur öronen! Så det är ett tips om man har dåligt med inspiration, Ida är utbildad PT och lägger upp tips på olika träningsupplägg och tips på bra övningar! 
 
Det är så kul att träna med Jutta för hon är fd gymnast så hon tycker om att träna och framförallt att stretcha så skönt att träna med någon som tycker om ungefär samma saker. Dock föredrar hon att träna ben, vilket jag hatar, jag gillar att springa, vilket hon hatar så då kan vi pusha varandra lite extra när det kommer till det. 
 
Typ såhär glad och lite knäpp känner jag mig efter ett träningspass! 
 
ikväll blir det nog en vilodag efter 4 dagars stenhård träning tror jag, kan bli lite löpning ikväll beroende på hur det känns i kropppen! 
 
I'm out! 

Åka båt

För 1 1/2 år sedan var jag sjukt rädd för att åka båt, även en större färja. Inte bara för att den går på vatten utan också för luften och de små utrymmena, men nu tänker jag inte på att det är en båt jag är på och tycker det är rätt skönt när det skumpar runt lite när man ska sova! Dock är luften inte så bra och jag får lätt ont i huvudet om jag inte går ut på däck tillräckligt ofta!

Så man kan ju faktiskt ändra sig!

Bjuder på en bild från när vi var ute i Mariehamn en lördag! haha

Älskar mitt jobb!

Jag har världens bästa jobb här på båten! Har precis haft en dansklass med en hel drös barn (och en del föräldrar vilket är superkul att de kommer upp och är med) här på båten! De var så många och så härliga! De var helt med på noterna, dansade järnet och var med i samtalet hela tiden! 
 
 
När man jobbar med  barn så får man så mycket tillbaka! Det är helt underbart! Igår kom en liten kille fram och skulle dansa med mig i min famn hela tiden och jag blev så glad. Vi körde nämligen ombytta roller igår kväll sista passet på dansen, Jutta som jag jobbar med är grym på att dansa och tycker att det är såå kul så hon ville hålla i danspasset så fick jag vara med ute på golvet som lekledare istället! Så då kunde jag ju dansa med den här lilla killen ett bra tag och han var inte det minsta blyg! Så charmig! 
 
 
Det är härligt att få ge så mycket när man får ännu mer tillbaka, så ser det ju dock inte ut varje gång utan ibland får man hålla igång allt själv och ge och ge och knappt få någon respons men det hör ju till jobbet det också, vissa är blyga, andra är det inte! 
 
Har varit härligt att få lära känna så fint folk här på båten. Idag är Juttas sista dag, hon kliver av ikväll och då har hon gjort sitt sista pass här på båten för nu. Det som är bra är att 2 av 4 lekledare iaf är i Sthlm emellanåt så förhoppningsvis kan vi hålla kontakten lite ändå! 
 
 

Plus med att jobba på båt

Några saker som är sådär extra bra med att jobba på båt tycker jag är följande:
  • Det finns alltid mat framdukat
  • Det finns alltid nyttiga mellanmål att hämta i personalmatsalen
  • Billigare shopping i taxfreen
  • Härliga människor ombord
  • Jag får dansa och hälsa på alla söta barn
  • Man jobbar när man jobbar och sen är man helt ledig en längre period! 
  • Får hela tiden träffa nya människor
  • Det finns inte jättemycket att göra, så gymmet blir besökt ofta
 
Sen att Ville Viking är den sötaste katten någonsin gör ju inte saken sämre ;) 
 
 

Vänner!

Åh, längtar tills jag får komma hem till Linköping och umgås med nära och kära! Känns som att jag knappt hunnit träffa mina vänner ordentligt på ett bra tag så nu längtar jag efter en uteservering och massor med snack och uppdateringar! Det händer så mycket i allas liv just nu och jag vill ju hinna vara delaktig! SÅ nu är det jag som ska försöka styra upp något så jag hinner träffa alla! :) Härligt, då är det semester på riktigt!

Jobb!

Åh det är så kul att ha olika små projekt att sitta och småfixa med emellanåt! Just nu är jag ju på båten och jobbar, kör danslektion med barn och ungdomar 5 ggr om dagen!
 
Superroligt jobb och har härliga människor omkring mig på båten, så det går superbra, trots att det är min 13:e dag här för det här passet. Körde ett 16 dagars pass tidigare också och det har funkat riktigt bra! Samtidigt försöker jag göra klart allt inför danslägret som jag och Benjamin kommer hålla i Linköping från och med den 10:e Augusti! Har börjat på de koreografier jag kommer använda mig av men är inte riktigt klar, så det håller jag på med på min lediga tid på båten.
 
Har suttit och skrivit lite info om mig och mina kurser på Uppsala Danscenter i höst också. Ska hålla i Broadwayklasser för barn och ungdomar! :) Älskar att undervisa, dock inte alltid lätt när inte inspiration faller på när den behöver ;)
 
Jag gillar att ha flera bollar i luften, men försöker att inte ta mig alldeles för mycket jobb i höst i form av undervisning eller annat för att jag först och främst vill satsa på dansen för mig själv, jag vill träna och förhoppningsvis jobba med dans själv också! Så det är mitt mål, men älskar att undervisa så det gör jag gärna också.
 
Gillar känslan av att kunna jobba med saker lite när man har ledig tid, är van vid att få göra sådant sent på natten eller på tåget eller efter en lång dag på Balettakademien, nu är det roligare när man har energi och inspiration över att jobba! 
 
 
Nee nu tillbaka till koreograferandet! 
 
I'm out! 

RSS 2.0